JORNADA INAGURAL

CREAR EN TEMPS ARTIFICIALS

Audiovisual 4.0

Dimarts 19 de novembre, de 9:30h a 13:30h / Auditori del CCCB

La Intel·ligència Artificial està arribant a tots els àmbits de la societat. I a l’audiovisual? Quina aplicació té i tindrà la IA? Què passarà amb la creació, la producció i el consum audiovisual?

 

Aclarirem les característiques principals de la IA i les tècniques més avançades: machine learning, xarxes neuronals, reconeixement de so i imatge, realitat augmentada i virtual... Explicarem amb exemples què s’està coent en els principals laboratoris i a empreses d’arreu del món. Repassarem les eines que afecten la creació artística i cultural, donarem un cop d’ull a com l’està utilitzant la indústria audiovisual catalana actualment i ens plantejarem quines són les claus de futur de la indústria audiovisual 4.0.

MODERA LA JORNADA: Xantal Llavina, periodista i directora @Revolucio4

SESSIÓ ORGANITZADA AMB LA COL·LABORACIÓ DE COLLATERAL BITS

PART 1: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Una eina per l'audiovisual

visyon.jpg

Visyon

Visyon és una companyia catalana que va néixer en el 2012 amb l'objectiu de "innovar en el món digital". Ho fa utilitzant les últimes tecnologies de realitat virtual, mixta i augmentada, però centrant-se no en el consumidor, sinó en els negocis.

Ara, s'han associat amb Neurable i estan implementant una eina que funciona a través de l'adquisició de senyals cerebrals de l'usuari i d'un algoritme d'IA que permet l'entrenament i la interacció amb la ment en aquests entorns.

Xavi Conesa ens presentarà els avanços que han fet i en quin punt es troba aquest desenvolupament. 

PRESENTA:

conesa.jpg

Director

Xavier Conesa

Konoodrac.png

Konodrac

Konodrac treballa per una gestió segura de dades. Ens presenten una solució integrada i ràpida d'incorporar  per sol·lucionar les exigències de monetització, els hàbits en mobilitat i les normatives reguladores de privacitat LOPD i GDPR-UE.

Presenta: Francesc Martori, Head of Data Science

Francesc Martori  ens explicarà com en un context en el que els ciutadans tenim accés a un ventall gairebé infinit de continguts audiovisuals, es fa necessari disposar d’eines per a presentar una oferta rellevant al consumidor.

PRESENTA:

francesc martori.jpg

Head of data Science

Francesc Martori

Lavinia.png

Lavinia Voice

Lavinia Voice és la nova àrea del Grup Lavinia que se centra en el disseny i desenvolupament d’experiències relacionades amb la veu  i noves narratives d’àudio online. 

Xavi Fisa ens explicarà com una experiència a través d'un assistent virtual amb veu permet crear continguts híper-personalitzats gràcies a la intel·ligència artificial que hi ha al darrere. . I l'exemple fet per Lavinia Voice que ho demostra és Lunnis de Leyenda, una experiència interactiva que han creat per a RTVE que consisteix a una sèrie de contes infantils amb múltiples fils narratius que els usuaris poden escollir, construint així una història única.

PRESENTA:

Xavi Fisa.png

Head of Strategy

Xavier Fisa

videoconversion.png

videoconversion vcn-pro

Videoconversion centra el seu negoci en la recuperació i digitalització de fons documentals i audiovisuals. En aquesta línia, ens presentaran innovacions que ens permeten gestionar aquest arxiu.

 

Santi Soler ens presentarà una sèrie d'aplicacions que ens permeten treballar el reconeixement facial, per veu, per fragment de so o per Caracters Òptics. Totes elles ens permeten reconèixer arxius segons qui apareix o quins patrons es repeteixen.

PRESENTA:

Santi Soler.jpg

Director

Santi Soler

Veurem exemples d’IA aplicats a l’audiovisual. Parlarem de IA aplicada als efectes visuals, a l’animació, a l’anàlisi de guions i a la producció i post producció, a la producció automàtica de veu sintètica, a la captura massiva i representació gràfica de dades, noves tècniques recomanació de continguts, noves possibilitats del reconeixement automàtic de imatge i veu.

 

PONENTS:

• Joan Rosés, Collateral Bits

• Josep Lluís Arcos, investigador en l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC).

PRESENTACIÓ DE PROJECTES:

PART 2: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Transformacions profundes de l'audiovisual

Com es transformarà la creació, producció i consum . Parlarem de tècniques per predir l’èxit comercial d’una producció, de la creació automàtica de guions, música i grafisme, de la fi de l’anonimat de l’espectador i la datificació de l’audiovisual, de la substitució de persones en la cadena de producció, de quins canvis en la relació persona-màquina afectaran la creació,

 

PONENTS:

• Joan Rosés, Collateral Bits

TAULA RODONA:

• Mònica Alonso, directora de l’Institute of Next

• Judith Argila, cap de noves plataformes a la CCMA 

• Mariona Omedes, Artista Multimèdia

• Josep Lluís Arcos, investigador en l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC).

PART 3: ISE 2021 Barcelona

Vine a conèixer ISE, la fira mundial d’integració de sistemes i tecnologies audiovisuals que vindrà a Barcelona el 2021!

De la mà de AVIXA descobreix nous horitzons professionals i de negoci audiovisual

Del 2 al 5 de febrer del 2021 tindrà lloc a Barcelona la fira audiovisual més gran del món d’una dimensió similar a la del Mobile World Cogress. Fins ara es celebrava a Amsterdam i en la seva última edició va reunir a més de 80.000 professionals de tot el món. Obre’t portes a noves oportunitats de desenvolupament professional i noves tendències de negoci.

 

PONENTS:

• Yoav Slimobich, manager d’AVIXA

PONENTS

xantal.jpeg

XANTAL LLAVINA

Moderadora

Periodista de televisió, ràdio i premsa. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra.

Com a directora i presentadora de programes de ràdio i televisió ha estat guardonada amb sis reconeixements per la seva tasca periodística.

Actualment  Directora i Presentadora del programa Revolució 4.0 a TV3 amb la productora “El Terrat” i Directora i Presentadora del Revolució 4.0 a Catalunya Ràdio en la seva 4º Temporada.

https://xantalllavina.com/

@xantallavina

Josep_Lluís_Arcos.jpg

JOSEP LLUIS ARCOS

Investigador en l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial

Josep Lluís Arcos és Investigador en l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC).
Doctor en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de Catalunya (1997), co-autor de més de 150 articles científics i amb una llarga trajectoria involucrat en més de 50 projectes de recerca/transferència. La seva recerca es focalitza en aprenentatge automàtic (Machine Learning), Anàlisi de Sèries Temporals, així com les seves aplicacions a salut i música.

Mònica Alonso_no ok.jpg

MÒNICA ALONSO

Directora de l'Institute of Next

Sòcia i CEO del INSTITUTE OF NEXT de INFONOMIA, una empresa centrada en la consultoria de la innovació, on ajuden a les empreses a construir equips innovadors i connectar-los amb altres empreses a través del projecte CO-SOCIETY.

https://es.linkedin.com/in/monica-alonso-marti-54b0418

Judith.jpg

JUDITH ARGILA

Cap de noves plataformes a  TV3 i Catalunya Ràdio

La seva carrera ha estat centrada en el disseny d’estratègies de comunicació i distribució per xarxes socials per a mitjans de comunicació, així com en el desenvolupament de serveis basats en sistemes interactius, missatgeria, bots i, més recentment, assistents de veu. Amant de la innovació, l’experiència d’usuari, l’analítica i el servei públic. Llicenciada en Periodisme, té un Postgrau en Visualització d’Informació, un Màster en Societat de la Informació, i una estada de recerca al Reuters Institute for the Study of Journalism a Oxford.

linkedin.com/in/judithargila

twitter.com/jargila

16.M.Omedes.jpg

MARIONA OMEDES

Artista multimèdia

Artista multimèdia formada com a pintora, dissenyadora gràfica i il·lustradora. Les seves qualitats artístiques la fan participar en projectes audiovisuals de marcat caràcter cultural i els seus coneixements i inquietuds, desenvolupar-se en comunicació audiovisual. S'especialitza en postproducció i ho aplica en la direcció de documentals, direcció d'esdeveniments, audiovisuals per a museus, grans projeccions, postproducció de cinema, títols de crèdit i tot tipus de disciplines que requereixin d'audiovisuals.

Desenvolupa els seus coneixements treballant durant deu anys (1989-1999) en l'empresa de postproducció digital Oframe, que acaba dirigint. Fins al 2008 treballa com a freelance. Actualment dirigeix nueveojos, un estudi de creativitat visual que neix al maig de 2008 a Barcelona.

http://www.marionaomedes.com/

@marionaomedes

Foto_Joan_Rosés_2019.jpg

JOAN ROSÉS

Editor de Collateral Bits

Actualment és editor de collateralbits.net, publicació digital que analitza  l'impacte de la tecnologia en la societat

Joan Rosés es periodista i ha estat vinculat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals durant més de 20 anys. Ha estat director de  l'empresa Activa Multimedia, centre de innovació i recerca de la CCMA i promotor de diversos projectes vinculats a l'audiovisual i tecnologia.

linkedin.com/in/joanroses

@collateralbits

Setmana del Talent Audiovisual

Montalegre, 5 

Barcelona 08001

Oficina

Via Laietana 32-34, 4ª 

Barcelona 08003

Telf: 932504356

Bases legals I @ 2018 Clúster Audiovisual de Catalunya