DIMARTS, 19 DE NOVEMBRE A LES 17H

SALA RAVAL DEL CCCB

El Pacte del Talent és una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya que va néixer amb l’objectiu d’ajudar el talent emergent a professionalitzar-se i a connectar-se amb els àmbits de les arts escèniques i audiovisual.

Ofereix una primera experiència de professionalització a estudiants i recentment graduats/des en l’àmbit de l’audiovisual. Amb la tutorització de professionals del sector, es realitzaran projectes audiovisuals en connexió amb projectes emergents d’arts escèniques, per als quals el resultat esdevindrà una eina de promoció i visibilització dels seus treballs.

Enguany es realitza la segona edició, amb el suport de l’ICUB.

Al mes de juliol es va fer una convocatòria oberta a través de xarxes i les universitats catalanes que participen en la Setmana del Talent per buscar joves graduats/des o estudiants que hi volguessin participar.

 

Després d’un procés de selecció han participat un total d’11 persones.

Noms dels participants i projecte al que es vinculen:

Teatre: Robert Cortés, María Susana Pérez, Aina Fortuny, Eugènia Güell. Amb la col·laboració de l'ESAD (Escola Superior d'Art Dramàtic) de l'IT. 

Dansa: Mar Badal, Nerea Marfil, Anna Orós, Anaïs Castaño. Amb la col·laboració del CSD (Conservatori Superior de Dansa) de l'IT. 

Circ: Maria Alburquerque, Júlia Lucha, Carlos Espinoza. Amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel.

La presentació dels treballs anirà acompanyada d’una xerrada sobre l’audiovisual com a llenguatge que s’incorpora a les arts escèniques en un context creatiu d’hibridació.

Reunió del Pacte del Talent

Reunió del Pacte del Talent

Presentació del Pacte del Talent

Presentació del Pacte del Talent

Assitents al Pacte del Talent

Assitents al Pacte del Talent

Debat sobre el Pacte del Talent

Debat sobre el Pacte del Talent

DEBAT: L'AUDIOVISUAL COM A LLENGUATGE

Moderador

 

Manuel Pérez i Muñoz

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon Llull. S’estrena com a periodista cultural a la revista TeatreBCN i continua a publicacions com Hamlet o El Temps. Actualment treballa d’editor web a Time Out Barcelona i dirigeix la revista Entreacte, a més d’exercir com a crític d’El Periódico de Catalunya. Coordina el Premi de la Crítica d’Arts de Carrer i és coautor del llibre d’assaig teatral El carrer és nostre.

 

 

 

 

Participants

 

Carme Gomila

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra. Està especialitzada en la creació audiovisual amb perspectiva feminista, la hibridació entre documental i animació i les arts visuals en directe amb la companyia Atzur. Ha treballat realitzant propostes visuals amb artistes com Maria Arnal i Marcel Bagès, entre d’altres. Co-directora de curtmetratges com Organizar lo (im)possible va ser premiat al London Feminist Film Festival i al Festival de Cinema de Màlaga. Recentment ha rebut el Premi Acció Curts de Dones Visuals i el Premi Maria Aurèlia Campmany.

 

Txalo Toloza

Es forma com a videoartista a Santiago de Xile i com a performer i creador escènic a Barcelona, on resideix i treballa des de 1997. L’any 2005 crea l’estudi audiovisual MiPrimerDrop, especialitzat en el treball videogràfic dedicat a les arts vives i la performance. Des de 2005 és membre de la companyia Azkona&Toloza, junt amb la coreògrafa basca Laida Azkona Goñi. Ha col·laborat en treballs de Sònia Gómez i Roger Bernat. Actualment treballa en la trilogia Pacífico, centrada en la relació existent entre grans fortunes estrangeres i la barbàrie exercida sobre els pobles indígenes llatinoamericans.

 

Jordi Fondevila

Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia, des de l’any 1989 ha treballat en l’escena com a creador, tècnic i productor. Com a gestor cultural i artístic independent ha dirigit el Festival NEO (Noves Escenes Obertes) i ha redactat plans estratègics sobre el sector de les arts escèniques per encàrrec de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Actualment és professor de l’ESAD, consultor de la direcció artística del Festival Grec i assessor de la programació del cicle Noves Escenes a La Pedrera.

 

Cristina Cordero

Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre. Dramaturga i directora de Nus Teatre, companyia especialitzada en teatre social, i dramaturga col·laboradora del grup de visuals Atzur. Ha treballat extensament en guions per a òpera i teatre musical, especialment amb Òpera de Butxaca i Nova Creació. També ha col·laborat com a guionista així com d’ajudant de direcció per a diverses produccions.

COL·LABORACIÓ

"Els nous professionals creen materials per a noves creacions de dansa, circ, teatre, música…"

"Els professionals consolidats i les empreses descobreixen nous talents i projectes"

"Les companyies emergents disposen de material audiovisual que no tindrien en circumstàncies normals"

DESTINATARIS

Joves

Joves titulats recents en l’àmbit audiovisual que inicien la seva vida laboral

Empreses

Empreses del sector audiovisual que volen incorporar nou talent o promoure projectes

Companyies

Companyies i grups emergents 
de les arts escèniques i la música

Entitats

Agents, entitats i professionals consolidats de les arts escèniques i la música (festivals, empreses, centres de creació)

Vídeos de l'edició 2018

 
Amb el suport de:

Setmana del Talent Audiovisual

Montalegre, 5 

Barcelona 08001

Oficina

Via Laietana 32-34, 4ª 

Barcelona 08003

Telf: 932504356

Bases legals I @ 2018 Clúster Audiovisual de Catalunya